banner

Google Photos виникла з Google+ і спочатку була частиною соціальної мережі. Оскільки Google+ припиняється, Google вирішив зберегти Google Фото як окремий інструмент. Picasa також втратила своє життя, створивши Google Photos як єдину програму перегляду фотографій, редактора та спільного використання.

Сьогодні Google Photos є попередньо встановленою на більшості телефонів Android. І деякі з вас можуть вручну встановити його на свій iPhone. За замовчуванням на головному екрані програми відображатимуться всі фотографії, зроблені камерою вашого телефону. На Android, якщо ви заходите в альбоми, ви також знайдете інші папки пристроїв.

У всьому цьому безумстві багато хто може задатися питанням - що відбувається з фотографіями в Google Photos? Вони приватні? Або кожен може їх бачити?

Застебніть ремені безпеки, коли ми переведемо вас у подорож Google Фото. Тут ви дізнаєтесь про конфіденційність своїх фотографій, функції спільного використання та багато іншого. Заскакуємо.

Як працює Google Photos

Перш ніж зосередитись на конфіденційності та обміні, важливо розібратися в основах Google Фото. Це ваш типовий додаток для перегляду фотографій, де ви отримуєте доступ до всіх фотографій на своєму пристрої. Це поки ви не зробите резервну копію фотографій.

Коли ви вперше відкриєте додаток на телефоні, програма запитає, чи хочете ви зробити резервну копію своїх фотографій у бібліотеці Google Фото. Якщо ви погоджуєтесь, ви зможете отримати доступ до них на інших пристроях, пов’язаних із тим самим обліковим записом Google. Вони також зберігатимуться у хмарі, тим самим економлять місце для зберігання на вашому пристрої. Крім того, ви зможете скористатися потужною функцією пошуку, яка в іншому випадку недоступна.

Якщо ви заперечите, ви зможете продовжувати використовувати додаток як звичайний переглядач фотографій. Тепер ось що потрібно знати. Резервне копіювання та синхронізація - це дві різні речі для Google Фото.

Тобто, хоча ви можете керувати функцією резервного копіювання для кожного пристрою окремо, функція синхронізації не контролюється. Це означає, що навіть якщо на Вашому пристрої вимкнено параметр 'Резервне копіювання та синхронізація', будь-які фотографії, які ви зробили в режимі резервної копії в бібліотеці Google Фото, відображатимуться автоматично на всіх підключених пристроях. Це тому, що знімки в бібліотеці Google Фото постійно синхронізуються.

Тепер перейдемо до конфіденційності.

Також на Guiding Tech

Як видалити фотографії з Google Фото, але не з телефону

Детальніше

Чи приватні Google Photos

Так. Незалежно від того, включена чи ні функція резервного копіювання, фотографії можуть отримати доступ лише ви. Тобто, за замовчуванням все, що відображається в додатках Google Photos на Android або iOS (iPhone / iPad), видно лише вам.

додаток Свакетт погода

Google Photos не є соціальною мережею. Ваші фотографії не відображаються через ваш профіль Google або щось подібне. Тому будь-яка фотографія, яку ви додаєте до неї або зробите резервну копію, є приватною, якщо ви не поділитесь нею вручну.

Жодна інша особа не має доступу до них, поки ви не поділитеся з ними фотографіями (докладніше про це нижче). Однак якщо резервна копія увімкнена або ви вручну створюєте резервну копію фотографії в Google Фото, вона відображатиметься на інших ваших пристроях, на яких ви ввійшли в систему з тим же обліковим записом Google.

Спільний доступ до Google Фото

Зараз існує багато способів ділитися фотографіями через Google Photos.

1. Поділитися за посиланням.

2. Поділіться з іншими користувачами Google Фото.

3. Партнерський рахунок.

Поділитися через Link

Якщо натиснути або натиснути на значок спільного доступу в Google Photos, інтерфейс запропонує вам можливість створити посилання. Після створення ви можете поділитися цим посиланням з будь-ким, хто не є Google Фото. Тепер кожен, хто має доступ до цього посилання, може переглянути спільну фотографію.

Примітка: Якщо функцію резервного копіювання вимкнено і ви створили посилання на фотографію, фотографія автоматично публікується в бібліотеці Google Фото. Отже, це буде видно на всіх підключених пристроях, навіть якщо резервне копіювання для Google Фото вимкнено.

Поділіться з іншими користувачами Google Фото

Так само ви знайдете користувачів Google Фото під піктограмою спільного доступу, визначеною піктограмою Google Фото на їх зображенні. Коли ви поділитесь фотографією з ними, лише вони зможуть отримати доступ до неї. Ви навіть можете створювати спільні альбоми з іншими користувачами Google Фото.

нам PSN карта
Примітка: Інші користувачі Google Фото можуть створити посилання для спільних фотографій або альбомів і надіслати його іншим. Тоді кожен, хто має посилання, може переглянути ці фотографії.

Рахунок партнера

Нарешті, ви можете додати обліковий запис партнера в Google Фото. Роблячи це, певні фотографії залежно від встановлених умов будуть автоматично ділитися з вашим партнером.

Перегляд спільних фотографій та альбомів

Ви знайдете всі спільні фотографії та альбоми, перелічені на вкладці Спільний доступ до програми чи веб-сайту Фото. На робочому столі перейдіть на сторінку спільного доступу, щоб переглянути спільні файли. Ви можете припинити ділитися фотографіями та альбомами в цьому розділі.

Для цього відкрийте фотографію чи альбом на вкладці Спільний доступ і торкніться значка три крапки. Виберіть з неї Параметри та вимкніть Спільний доступ.

Також на Guiding Tech

#gtexplains

Натисніть тут, щоб побачити нашу сторінку статей gtexplains

Зупиніть ділитися фотографіями з іншим телефоном

Щоб ваші фотографії не відображалися на іншому телефоні, потрібно вимкнути налаштування резервного копіювання та синхронізації. Для цього виконайте наступні дії:

чохол asus zenfone 5z

Крок 1: Відкрийте додаток Google Фото і торкніться меню з трьох рядків у лівому куті. Виберіть Налаштування.

Крок 2: Натисніть Резервне копіювання та синхронізація та відключіть резервне копіювання та синхронізацію.

Сховати фотографії з Google Фото

Іноді ми хочемо приховати певні фотографії від Google Фото. Звичайно, природно припустити, що видалення було б єдиним варіантом. Але це не так, щоб ви могли архівувати фотографії.

Архівування фотографії приховує її від головного перегляду програми. Ви все одно можете отримати доступ до цих фотографій у розділі «Заархівовано» у додатку, де ви також можете скасувати їх архівування.

Щоб архівувати фотографію, відкрийте її та торкніться значка три крапки у верхньому правому куті. Виберіть з нього параметр «Архів». Не потрібно зберігати зображення в бібліотеці Google Фото, щоб їх архівувати. Усі типи фотографій, резервні копії чи ні, можна архівувати.

Щоб переглянути та скасувати фотографії, торкніться значка з трьома смужками в додатку та виберіть в меню Архів.

Потім відкрийте фотографію, яку потрібно зняти з архівної стрілки, і натисніть на піктограму з трьох крапок. Виберіть з нього Уніархів.

Порада: перегляньте фотографії з Picasa та інших веб-сайтів Google

Якщо ви бачите дивні чи незнайомі фотографії у вашій бібліотеці Google Фото, вони повинні бути вашими старими фотографіями з Picasa та інших сайтів Google. Ви можете їх переглядати та вимикати в архівах Google.

Також на Guiding Tech

Яка різниця між Google Фото та додатком Галерея на Android

Детальніше

Чи безпечно Google Фото?

Так. Це стосується інших користувачів, оскільки вони не мають прямого доступу до ваших фотографій. Однак ми не можемо сказати те саме про Google. Це може бути вивчення ваших фотографій, щоб запропонувати кращий досвід. Справедливість до Google Photos, це стосується всіх служб Google.

Далі: Чи варто використовувати Google Фото чи Диск для резервного копіювання фотографій? Знайдіть відповідь тут, де ми порівняємо два.