banner

Google Photos пропонує набагато більше, ніж дозволяє переглядати зображення та відео на них, як і інші програми галереї. Однією з найпомітніших функцій є створення резервної копії ваших зображень та відео на хмарному сховищі, яка також доступна на різних спільних пристроях.

Однак, додаток Google Фото має свої примхи. Крім того, що не надається задовільний користувальницький інтерфейс для папок пристроїв (інших альбомів у галереї), видалити фотографії складно. Звичайно, ви можете просто натиснути кнопку видалення, але це видаляє фотографію звідусіль - телефону, а також хмарного сховища.

Що робити, якщо хочеться видалити фотографію лише з Google Фото, не видаляючи її з телефону? Дивно, але це не так просто, як натиснути вимикач. Ось, що ми будемо тут досліджувати. Але перш ніж ми заскочимо, давайте спочатку розберемося з роботою Google Photos.

засіб скасування підписки на електронну пошту

Чому Google Photos видаляє фотографії з телефону

За замовчуванням параметр резервного копіювання та синхронізації вимкнено на Google Фото. Увімкнувши вперше телефон, Google Photos зберігає фотографії та відео, присутні в папці камери, у хмарний простір для зберігання даних, пов’язаний із вашим обліковим записом Google. Будь-які нові фотографії також будуть синхронізовані. Функція резервного копіювання та синхронізації вимкнена для альбомів у галереї, але ви також можете їх синхронізувати. Тут ми зупинимося на файлах камер, але основний принцип залишається тим самим.

Отже, коли зображення чи відео синхронізуються через додаток Google Фото, процес створює дві копії - онлайн та пристрої. Вам видно лише одне. Якщо ви хочете заощадити місце на телефоні, ви можете видалити копію пристрою за допомогою вбудованої опції Google Photos. Якщо ви це зробите, ви не зможете отримати доступ до файлу в будь-якому іншому додатку галереї, якщо вам залишилася лише його онлайн-версія. Тим не менш, ви можете переглядати онлайн-копію таких файлів лише в додатку Google Фото.

Хоча зберегти файл на Google Фото і видалити його з пристрою досить просто, це не просто так, навпаки. Видаляючи синхронізовану фотографію з програми Google Фото, вона стирається з телефону та хмарного сховища.

Також на Guiding Tech

Як видалити фотографії WhatsApp з Google Фото

Детальніше

Що відбувається при видаленні фотографій

Часом ви хочете видалити фотографії з Google Фото. Напевно, ви спробували це зробити і не отримали бажаного результату. Ось кілька випадків, які допоможуть вам зрозуміти речі краще.

Випадок 1: Видалити фотографію на телефоні, увімкнено резервне копіювання та синхронізацію

Якщо ввімкнено резервне копіювання та синхронізацію та ви видалите синхронізовану фотографію з програми Google Фото, вона видаляється звідусіль. Якщо точніше, його видаляють із програми Google Фото, веб-сайту, галереї телефону та програми керування файлами.

Випадок 2: Видаліть фотографію на телефоні, вимкнено резервне копіювання та синхронізацію

Якщо синхронізувати фотографію, якщо ви видалите її, коли параметр резервного копіювання та синхронізації вимкнено, результат буде таким же, як у попередньому випадку. Зазначена фотографія буде видалена з пам’яті вашого телефону. Якщо ви нещодавно відключили синхронізацію, фотографії все одно з’являться на інших спільних пристроях. Якщо знову ввімкнути резервне копіювання та синхронізацію на тому ж пристрої, зображення буде видалено з усіх спільних пристроїв.

Випадок 3: Видаліть фотографію на веб-сайті із відключеним створенням резервної копії та синхронізації

Ще одна річ, яку ви можете зробити, - це видалити фотографії на веб-сайті Google Фото з відключеним резервним копією та синхронізацією на мобільному пристрої. Після цього зображення миттєво видаляється з інших синхронізованих пристроїв. Оскільки на телефоні вимкнено функцію резервного копіювання та синхронізації, зображення продовжує розміщуватися на вашому телефоні та відображатись у програмах галереї та файловому менеджері.

Тепер, якщо ввімкнути резервне копіювання та синхронізацію на телефоні, фотографія знову з’явиться на веб-сайті Google Фото, оскільки його оригінальний файл продовжує знаходитись у телефоні.

Примітка: Іноді зміна не відбувається миттєво. Якщо це трапиться, вийдіть із програми Google Фото та ввійдіть знову.
Також на Guiding Tech

# Інструкції / Посібники

Клацніть тут, щоб переглянути нашу сторінку статей щодо інструкцій / посібників

Рішення

Єдине рішення, яке, здається, працює - це переміщення файлів у несинхронізовану папку за допомогою файлового менеджера.

ресурс акумулятора oneplus 7 pro

Ось такі кроки:

Крок 1: Відкрийте додаток «Менеджер файлів» на своєму пристрої та створіть нову папку у внутрішній пам’яті. Назвемо це GP Test. Ви можете назвати його чим завгодно.

Примітка: Я використовував додаток Mi File Manager для цього процесу. Ви можете використовувати будь-яку програму менеджера файлів.

Крок 2: Потім знову за допомогою файлового менеджера перейдіть до пункту Внутрішнє зберігання> DCIM> Камера. Ця папка містить знімки зображень за допомогою камери телефону.

Крок 3: Тут виберіть усі фотографії, які потрібно видалити з Google Фото, і натисніть кнопку Перемістити.

Крок 4: Перейдіть до нової папки (GP Test), яку ви створили вище, і вставте туди файли.

Після цього файли будуть автоматично видалені з папки камери програми Google Фото на вашому телефоні.

Ви можете отримати доступ до цих файлів із новоствореної папки (GP Test) за допомогою Google Photos або будь-якого іншого додатка галереї.

Переконайтеся, що резервне копіювання та синхронізація не ввімкнено для нової локальної папки. Для підтвердження перейдіть до розділу Альбоми програми Google Фото та знайдіть папку. Піктограма хмари з рядком над нею вказує на те, що папка не синхронізована.

Крок 5: Якщо видалені фотографії все ще з’являються у веб-версії, їх потрібно вручну видалити з Інтернету. Для цього запустіть веб-сайт Google Фото і видаліть фотографії. Видалення їх не вплине на зображення в новоствореній папці (GP Test) на вашому телефоні.

Примітка: В якості запобіжного заходу спробуйте спочатку описані вище дії з однією або двома картинками. Після того як ви задоволені, робіть це оптом.

У будь-який момент, якщо ви хочете відновити видалені фотографії, відкрийте Кошик на Google Фото і відновіть їх.

Вимкнути резервне копіювання та синхронізацію

Наведений вище посібник призначений для старих фотографій на вашому телефоні. Якщо ви не хочете, щоб нові зображення синхронізувались із Google Фото, вам потрібно вимкнути резервне копіювання та синхронізацію з налаштувань. Для цього відкрийте додаток Google Фото і торкніться меню з трьома панелями у верхньому лівому куті. Перейдіть у Налаштування.

Торкніться резервного копіювання та синхронізації та вимкніть його на наступному екрані.

Також на Guiding Tech

Топ 11 ярликів клавіатури Google Photos

Детальніше

Довго, Google!

Хочеться, щоб все було інакше, і існував прямий спосіб видалити фотографії лише з Google Фото. На жаль, це наразі недоступно. Вам доведеться або вимкнути резервне копіювання та синхронізувати нові зображення, або скористатися описаним вище способом.

vlc збільшують яскравість

Однак не дуже добре мати фотографії лише на телефоні. Ваш телефон може викрастись або перестати працювати, що втратить усі ваші дорогоцінні спогади. Якщо ви не хочете використовувати Google Photos для резервного копіювання, ви можете спробувати альтернативи, такі як Prime Photos, Flickr або використовувати хмарне сховище, наприклад, Google Drive.

Далі: чим Google Drive відрізняється від Google Photos? Давай дізнаємось.