banner

Продукти Google дивовижні у використанні. Однак компанія записує майже все про вас, безпосередньо з пошукових запитів, напрямків подорожі, щоб придбати квитанції. Хоча всі ці дані, як правило, використовуються для кращого досвіду користування певними додатками Google (наприклад, Google News), все це може викрити будь-кого.

Але у вас є вибір, коли мова йде про те, щоб дозволити Google зберігати ваші дані чи ні. Ваша діяльність у всіх додатках накопичується в одній гігантській купі у вашому обліковому записі Google. І ви вирішуєте, як ви хочете розбирати речі - автоматично або вручну.

мінус обмін файлами
Також на Guiding Tech

Як повністю видалити підключені програми з Google Диска

Детальніше

Видалення даних

За умови, що ви ввійшли в обліковий запис Google, будь-яка діяльність, яку ви проводите за допомогою продуктів і послуг Google, реєструється в Інтернеті. Однак видалення локальних даних, пов’язаних із додатком (наприклад, видалення кешу браузера в Chrome), не видалить дані, збережені у вашому обліковому записі Google. Натомість це потрібно очистити окремо.

На щастя, нещодавно Google реалізував можливість автоматично видаляти більшість ваших даних. Давайте перевіримо, як можна налаштувати свій обліковий запис Google, щоб зробити це, а потім дотримуйтесь способів видалення даних вручну.

Автоматично

Більшість ваших даних заносяться в розділ 'Активність в Інтернеті та додатках' вашого облікового запису Google, який включає запити, які виконуються за допомогою Пошуку Google, Карт чи Новин, до дій, які проводяться в додатках, таких як Google Об'єктив або Помічник. Ви можете вказати свій обліковий запис Google, щоб автоматично очистити ці дані. Однак це означатиме менш персоналізовану практику під час використання продуктів Google у майбутньому.



Крок 1: Відвідайте розділ Активність в Інтернеті та додатках свого облікового запису Google.

Перегляд активності в Інтернеті та додатках

Крок 2: Клацніть кнопку з написом Вибрати, щоб видалити автоматично.

Крок 3: У спливаючому вікні з’являться три різні варіанти, за умовчанням утримуйте до видалення вручну.

Виберіть параметр 'Зберегти протягом 18 місяців' або 'Зберегти протягом 3 місяців', який видаляє дані старше 18 місяців і 3 місяців відповідно. На жаль, ви не можете налаштувати свій обліковий запис Google для автоматичного видалення даних, менших ніж 3 місяці.

Крок 4: На наступному екрані натисніть Підтвердити. Залежно від обраного вами варіанту, будь-які дані, старші 18 місяців або 3 місяців, будуть видалятися автоматично і відбуватимуться постійно звідси.

музично батьківський контроль

Вручну

Видалення даних вручну має свої переваги. Ви можете видалити навіть останню активність, а також можете відфільтрувати конкретні типи даних, а не видаляти все масово. Це означає, що ви можете зберігати дані, записані певними додатками чи послугами, якщо не хочете пропустити фактор персоналізації в повному обсязі.

Якщо мова йде про видалення даних вручну, ви можете прокручувати вниз екран Екран активності в Інтернеті та додатках та видаляти записані дані окремо. Однак використання елементів управління фільтрацією натомість означає набагато швидший та точніший досвід.

Крок 1: На панелі активності в Інтернеті та додатках свого облікового запису Google натисніть на панелі пошуку параметр 'Фільтрувати за датою та продуктом'.

Крок 2: Використовуйте різні елементи фільтрації, щоб визначити, який тип діяльності ви хочете переглянути. Вкажіть тривалість часу, виберіть додаток чи послугу та натисніть Застосувати.

Крок 3: Ви побачите відфільтровані дані негайно. Ви можете додатково відфільтрувати його, додавши конкретні ключові слова до панелі пошуку у верхній частині екрана.

Видаліть записи по черзі або просто натисніть на піктограму три крапки поруч із панеллю пошуку та натисніть Видалити результати, щоб негайно видалити всі відфільтровані дані.

Також на Guiding Tech

#приватність

Клацніть тут, щоб побачити нашу статтю про конфіденційність

Інші дані Google

Існують також інші форми даних, які не підпадають під парасольку активності в Інтернеті та додатках. Сюди можна віднести вашу активність на YouTube, дані про місцезнаходження під час використання програм Google, голосові та аудіозахисні дані тощо. На жаль, поки немає засобів для видалення цих типів даних автоматично. На час написання, однак, параметри автоматичного видалення даних на основі даних про місцевість виконуються, тому будьте уважні.

Щоб отримати доступ до інших даних, натисніть значок три крапки поруч із панеллю пошуку на екрані 'Діяльність веб-додатків', а потім натисніть 'Інша активність Google'.

r / altcoin

На наступному екрані натисніть на елемент управління. Як і в даних про активність в Інтернеті та додатках, ви можете видалити елементи окремо або відфільтрувати їх перед цим. Виняток становлять ваші дані про місцезнаходження, де ви можете видалити лише все в повному обсязі.

Порада: Ви також можете знайти різні типи різних даних, які ви можете видалити, такі як коментарі YouTube, подобається чи не подобається, історія Chrome тощо, прокручуючи далі по екрану. Опції для завантаження даних вашого облікового запису Google також є.
Також на Guiding Tech

Чому і як увімкнути режим посилення конфіденційності на YouTube

Детальніше

Збережіть свою конфіденційність

Постійні спроби Google зі збирання даних призводять до кращих продуктів. Однак, не годиться дозволити будь-якій компанії отримати доступ до такої кількості особистої інформації. Отже, максимально використовуйте елементи керування діяльністю свого облікового запису Google, щоб зберегти конфіденційність як і коли вважаєте за потрібне. Але завжди пам’ятайте, що видалення даних призведе до зниження загальної зручності та персоналізації, які програми та служби Google вносять до таблиці.

Далі: Ненавиджу ці персоналізовані оголошення від Google? Дізнайтеся, як ви можете просто вимкнути їх, не видаляючи своїх даних.